Pirat irritation

Som pirat stör jag mig på vissa saker just nu.

Dels säger dom hela tiden i media idag att "Piratpartiet skulle inte komma in i riksdagen om det var val idag". VA? Dom baserar det ju på VALU!!! Valu gjordes under söndagen innan resultatet för europaparlamentsvalet var klart. Piratpartiet skulle inte kommit in om det varit val till riksdagen I SÖNDAGS. Men det var det inte. Och var det val till riksdagen idag istället, två dygn efter EU-valet - då vet vi inte heller vad som skulle skett. Vi har bara aningar om hur resultatet till EU-parlamentet påverkat folks tankar om PP som riksdagsparti på den tid som gått sen dess - men troligen är det till PP's fördel. Skulle undersökningen verkligen göras IDAG skulle resultatet bli annorlunda, förmodligen skulle det ge nån procent till och det skull innebära att PP kommer in. Det är dock inget vi vet. Men vi vet att det är fel att säga "om det var val idag..." i sammanhanget.

"Piratpartiet är ett enfrågeparti". Det har besvarats tillräckligt - PP är ett få-frågeparti fokuserat på integritet, kultur och kunskap. Men något som stör mig och kommenterats lite mindre är att samma personer som kommer med enfrågepartianklagelser samtidigt placerar in partiet i högervänsterskala, påstår att partiet är för eller emot eu och liknande saker som inte bara går emot det första uttalandet - utan även tillskriver partiet åsikter och ställningstaganden som det inte ens har!

En annan sak som har med piratrörelsen att göra och folk över 40 inte verkar ha fattat ens om de är journalister är dethär med integriteten. Efter mycket om och men fattar de att PP inte enbart driver fildelning utan även integritet, men inte ens då greppar dom ordentligt! Utan envisas med att lägga till epitetet "...på internet"!!! Som om pirater skiter i integriteten afk/irl!? Att det fokuseras på internet är ju för att det är där makthavarna inlett den största fronten mot privatlivet genom de tekniska möjligheter de har att motverka det. Samt pågrund av den gubbiga massans och makthavarnas inställning till denna nya dimension av samhället. DET har bestämt stridsfältet snarare än piraterna, än om vilka som blivit aktiva pirater avgjorts till stor del genom var slaget står. Det är ju de som vistas där som engageras, de som aldrig är där bryr sig ju mindre även om det, även om det finns många solidarierande sånna också som oroas at det ska spridas. Precis som med andra mer fysiska krig.
Det är en lika felaktig belysande kategorisering som att säga att piraters stöd till förbud för myndigheter att sprätta och läsa våra brev är något som de stödjer bara för att det "skyddar en skriftspråklig integritet", eller för den delen en "analfabetsfrånvänd integritet" eller "1700-talsteknisk integritet".
Det är inte pågrund av internet eller för den delen skriftspråket som forum som integriteten i det är värd att skydda - det är för själva integriteten som integriteten är värd att skydda!